Cum ți-ai imagina spațiul perfect în care să poți evada?
De la ce am pornit:
De la această întrebare am pornit atunci când am început transformarea unui apartament interbelic din centrul Bucureștiului într-un spațiu de birouri pentru o agenție de turism. De la prima interacțiune cu spațiul am înțeles care sunt elementele cheie care vor da un plus de valoare întregii amenajări și vor evidenția viziunea companiei.
Din momentul în care treci pragul acestei case, pornești într-o promenadă artistică - muzicală și vizuală, Te lași învăluit de lumina care trece prin ferestrele mari și pășești într-o atmosferă parcă din alte timpuri.
Cum am lucrat:
Am transformat holul de intrare într-un loc dedicat plantelor. Rezultatul: o zonă vibrantă, accentuată și de jocul oglinzilor de pe perete, o junglă urbană pentru iubitorii de plante.
Am început definirea conceptului ținând cont de câteva elemente existente. Parchetul de tip Herringbone ne-a susținut conceptul pe care l-am gândit, acela de a construi o amenajare funcțională, într-un stil atemporal, elegant, dar având un aer contemporan.
O pianină Schiedmayer, realizată la începutul secolului XX, a devenit piesa de rezistență a spațiului destinat întâlnirilor și conferințelor. Fiind un instrument muzical desăvârșit, pianul ne poate transpune atât în lumea muzicii clasice germane, dar și în universul francez al lui Ravel cu al său Boléro, cât și în imensitatea muzicii jazz sau a muzicii pop. În această notă am construit amenajarea spațiului de conferințe, un loc ideal pentru dezbateri creative și discuții constructive într-un cadru de poveste.
Luând în considerare funcționalitatea spațiilor, am împărțit zona de primire în 3: o zonă dedicată discuțiilor și întâlnirilor, o zonă de relaxare și un coffee point, unde poate fi servit un cappuccino perfect, cremos sau o limonadă răcoritoare.
Elementul cheie, care unește toate cele 3 zone, îl reprezintă soba de teracotă, în stil Art Deco. Chiar dacă rolul clasic de încălzire nu mai este susținut, soba aduce un puternic aport estetic întregii case.
Am combinat funcționalul cu esteticul și în zona de lucru, dedicată birourilor. Principala nevoie în acest spațiu a fost posibilitatea de transformare și adaptare în timp a birourilor. Astfel, am optat pentru piese de mobilier modulare, ușor de reconfigurat.
Pentru pereți am creat mai multe ancadramente pentru tablouri și am realizat mai multe colaje cu mesaje și fotografii inspiraționale.
Ce rezultat am obținut:
Spații de birouri funcționale, modulare, cărora le-am adăugat o notă prețioasă prin decorațiuni și finisajele metalice ale corpurilor de iluminat.
Am obținut o amenajare elegantă, aerisită, într-un spațiu care te îndeamnă să te relaxezi și să începi planificarea vacanței perfecte.